Acute of chronische klachten

Acute en chronische klachten.

De meest voorkomende situatie waarom mensen de weg vinden naar mijn praktijk is bij tijdelijke, aanhoudende of terugkerende kwalen en klachten van botten, spieren en gewrichten. Dan vertrek je vanuit de behoefte om een probleem duurzaam om te lossen.

De klachten die ik vaak zie in mijn praktijk zijn rugpijn, nekpijn, pijn tussen de schouderbladen, een mobiliteitsbeperking in het draaien van het hoofd, spanningshoofdpijn, migraine, knellen van de kaken, duizeligheid, drukgevoel op de borst, moeilijk ademhalen, hyperventilatie, constipatie, maaglast, bekkeninstabiliteit, krampen (vaak in de nacht), een hoofd dat niet tot rust kan komen, rusteloosheid in het lichaam, slaapproblemen, mentale moeheid, fysieke moeheid, fysieke overgevoeligheid, fysieke pijn, chronische overbelasting van spieren met ontsteking tot gevolg, houdingsproblemen waarbij er geen mooie oprichting is van het skelet, ...

Wanneer een klacht blijft aanhouden of steeds terug komt, heeft dat vaak twee oorzaken. Enerzijds is er een probleem waardoor de belasting op die zone blijft aanhouden, anderzijds komt het lichaam er niet toe om de geleden schade zelf te herstellen doordat het herstelproces niet ondersteund of zelfs ondermijnd wordt.

In dit geval wordt er op twee sporen gewerkt. De overinvestering in de spierkettingen worden weggewerkt zodat er een balans ontstaat en er geen extra belasting komt in een bepaalde zone. Tegelijk wordt de doorbloeding van de probleemzone bevorderd zodat er een regenererend proces op gang kan komen en deze kwaal kan genezen omdat het lichaam het zelf herstelt. Er is maar één weg om iets duurzaam op te lossen, en dat is er doorheen gaan en het probleem oplossen bij de oorzaak. Ik merk vaak dat mensen dat niet eenvoudig vinden. Het is makkelijker om een pilletje te slikken. Maar dat lost het probleem heel vaak niet op. Een duurzame manier van verandering is de visie van eutonie, en daar moet voor gewerkt worden. Dat vraagt doorzettingsvermogen, aandacht en een juiste ingesteldheid. Hierin wordt de eutonie ontdekker begeleid.