Leven... is een kunst... de kunst van ONT-MOETEN

Ik ben Nathalie Haccuria, 45 jaar, Ik heb een fijn gezin met twee kinderen.

Ik studeerde de 4-jarige opleiding tot eutoniepedagogie aan de VES. Ik studeerde af in 2008

Ik werk als zelfstandig eutoniepedagoog in mijn eigen praktijk.

Ik volgde en volg nog allerlei opleidingen vanuit nieuwsgierigheid en het verlangen naar meer kwaliteit in leven. En die vaardigheden en kennis kan ik maar ook jij plukken.

over de ont-moeting met mezelf en het leven.

We leggen in ons leven allemaal een hele weg af. Een bijzondere reis met hopelijk heel veel fijne, intense en bewust beleefde momenten. En zoals bij in iedereen zijn leven zijn er vast ook heel wat moeilijke momenten waarin we ons oefenen in het loslaten. Loslaten van angsten, loslaten van heel moeilijke dingen uit ons verleden die voor trauma's zorgen, loslaten van onze gedachten die maar blijven malen, loslaten van beperkende gedachten die veroorzaakt worden door de omstandigheden van ons leven. Zo vulde ook mijn leven zich. Ik heb heel wat waters doorzwommen. En het zijn net die moeilijke waters die me steeds uitgedaagd hebben om op zoek te gaan naar hoe het anders kan, naar wat ik wil. Het is het lastige in mijn leven dat me in mijn oprichtingskracht heeft gebracht en me heeft laten groeien. 

 Loslaten ... daar heb ik een hele zoektocht naar gedaan. Het is makkelijk gezegd om los te laten, maar hoe doe je dat? Die zoektocht ben ik aan gegaan. Hoe meer ik wou loslaten, hoe meer ik mijn aandacht daar op richtte, en hoe meer ik het vast hield. En dat duurde echt lang voordat ik begreep dat gewoon loslaten voor mij niet kon. Ik was veel mee bezig met de moeilijke dingen in mijn hoofd in een poging om ze los te laten, en daardoor kwam het meer en meer vast te zitten. Het principe 'WAT JE AANDACHT GEEFT, GROEIT in kracht.' Er veranderde iets van het moment dat ik begreep dat loslaten hetzelfde is als iets niet langer vast houden. Hoe kan ik stoppen met het vast te houden? Dat is EEN MINDSET die iedereen kan leren. Het heeft te maken met het kiezen waarnaar je je aandacht richt. En dat kan je kiezen. Alles heeft te maken met, in plaats van te denken aan wat je niet wil, op zoek te gaan naar wat je dan wel wil in de plek daarvan. En dan verandert alles.

Niets is zo jammer als terugkijken op een leven dat gevuld is met zorgen maken, pijn, verdriet, gemiste kansen,... Het is jammer als de dagen die zich aan elkaar rijgen zonder dat ze bewust beleefd zijn. Maar al te vaak leven mensen op automatische piloot en is hun hoofd gevuld met een overload aan nagatieve gedachten, waardoor het leven meer energie kost dan dat het je geeft. Is dat wat het leven voor jou is? Mag het leven wat liever, zachter en rustiger worden voor jou? Dan heb ik goed nieuws. Jij kan die knop omdraaien. En het is zelfs niet moeilijk om dat mechanisme te begrijpen. Jij hebt alles wat je nodig hebt om dat te veranderen in jezelf, want jij bent de poppenspeler van jouw leven. En je zal merken dat als jij hier bewust mee om gaat, zelfs het decor van jouw leven er heel anders, zachter, liever en mooier wordt uitzien. En dan wordt MOETEN ... ONT-MOETEN.