Geert

EUTONIE VERANDERT MENSEN HUN LEVEN

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking

07-06-2021


GEERT BEOEFENT AL 2 JAAR EUTONIE EN KAN NU BETER MET STRESS OMGAAN


"Door stressvolle situaties op mijn werk, ben ik op zoek gegaan naar een manier om daar beter mee om te kunnen. De stress zet zich bij mij voornamelijk op mijn darmen en uit zich in fysieke ongemakken. 

Mijn vriendin stelde eutonie voor en we zijn er samen naartoe gegaan. De eerste keer had ik een open vizier om eutonie over mij te laten komen. Die sessie was al meteen vrij heftig en ik ben plaatsen op mijn lichaam tegen gekomen die ik niet kende. Geleidelijk aan leerde ik mijn lichaam terug kennen en juist gebruiken zoals het gebouwd is. Door jarenlang dingen verkeerd te doen, bouw je spanningen in je lichaam op die er niet horen. Na 3 à 4 sessies merkte ik dat ik er echt wel deugd van had. Bijna elke ochtend voor ik naar mijn werk vertrek, doe ik een 5-tal minuutjes oefeningen op de mat.  

Ik werk liever aan mijn lichaam, dan dat ik medicatie moet innemen.

Eutonie is een combinatie van inspanning en ontspanning, wat het fijne eraan is. Het geeft mij rust op momenten dat het iets te stressvol is. Het is een heel fijne ervaring en helpt mij om de stress in mijn lichaam beter onder controle te krijgen."