Individueel begeleidingstraject

Individueel begeleidingstraject €60 sessie van 1 uur

In de individuele begeleiding zijn er twee pistes die we samen bewandelen. Deze zijn heel verschillend in aanvoelen maar beide zeer interessant en complementair. Toch beogen ze allebei hetzelfde doel namelijk het wekken van lichaamsbewustzijn, grensbesef en het afbouwen van onnodige spierspanning waardoor het leven wat moeitelozer aan voelt. De eerste is de passieve-receptieve vorm van eutonie. De tweede vorm is de actieve-reactieve vorm. De individuele sessie integreert deze twee vormen tot een mooi, deugddoend en werkzaam geheel.

Passief-Receptief.

Bij deze vorm van eutonie noemt ook eutoniemassage. U komt genieten van een sessie eutonie waarbij u zelf niets hoeft te doen. U ligt op een matje en de eutoniepedagoog gaat door een aanraking op de kleren uw spiertonus verlagen. De beweeglijkheid van gewrichten wordt bespeeld bij het voorzichtig manipuleren van lichaamsdelen waarbij heel veel aandacht en respect is voor de grens die het lichaam zelf aangeeft. Dit is een hele zachte aanraking die als deugddoend ervaren wordt. Deze sessie bestaat uit afstrijken, in- en uitrollen van gewrichten, passieve rekkingen, aandrukken van de huid en een soort massage van de hoofdhuid. Deze handelingen zijn niet willekeurig maar, net als de andere vorm van eutonie, spierketting gerelateerd. Het ganse lichaam komt aan bod van voeten tot hoofd.

Actief-Reactief. 

Indien u er voor kiest om individueel actief te komen oefenen op de mat, Krijgt u een programma aangeboden dat u op het lijf geschreven is. We gaan specifiek kijken en werken aan de noden, behoeften en wensen die jij voelt en die jouw lichaam tonen.

Bij de start van dit oefentraject gebeurt er een intake gesprek waarin u mij vertelt wat u ervaart in het dagelijks leven, wat uw klachten, vragen en wensen zijn. U komt in dit gesprek ook te weten wat eutonie voor jou kan betekenen en hoe het werkt. Dit intakegesprek duurt ongeveer 30 minuten en vindt aansluitend plaats VOOR de eerste oefensessie. Dit intake gesprek heeft geen meerprijs. Na het intakegesprek beginnen we te oefenen en krijgt u de eerste basisbeginselen van Eutonie onder de knie. U mag dus rekenen dat u voor de eerste keer dat u bij mij komt, 1,5 uur aan het werk bent.

Indien u na deze eerste keer wenst door te gaan met Eutonie bij mij, dient u gedurende de drie daar op volgende weken 1 afspraak per week vast te leggen in één keer. Dit omdat mijn agenda erg druk is en de continuïteit van oefenen in deze fase erg belangrijk is. Die oefentijd heeft uw lichaam nodig om deze manier van werken met specifieke aandacht te integreren. Tijdens deze drie keer worden de oefeningen herhaald en bouwen we van daaruit verder naar nieuwe oefeningen. Na de vier keer dat u bij mij bent geweest, hebt u al een mooi pakket basisoefeningen en vaardigheden onder de knie waar u thuis al aardig mee aan de slag kan om zelf uw pijn en lichamelijke problemen onder controle te krijgen en houden.

Wenst u dan nog verder te komen oefenen en nieuwe oefeningen te leren, kan u zelf bepalen hoe lang u dit wenst en hoe vaak en wanneer u komt. U hoeft nu ook niet langer een reeks afspraken vast te leggen zoals bij de aanvang. U maakt en betaalt elke afspraak individueel.