Themadag: voeten, dragende kracht, rechtop staan, stappen.

05-03-2022

Eutonie themadag rond de voeten, rechtop staan en stappen. Wat is een juiste oprichting? Een samenspel van botten, spieren en gewrichten. Voeten die duwkracht ontwikkelen tegen de grond. Die kracht wordt door de grond teruggekaatst naar de voeten en transporteert zich kruinwaarts doorheen de botten. Dit zorgt voor een moeiteloze oprichting. Dat kan gebeuren op voorwaarde dat de botten zich juist oprichten. En dan wordt bewegen moeiteloos en plezierig. Wil jij dit bewegingsplezier ontdekken en plukken? Dat kan op deze voeten-dag.

Een dag lang heerlijk genieten van voetaandacht.

Moeiteloos en juist rechtop staan en stappen. Dat is waar we deze dag aan werken op heel wat verschillende manieren. Je oprichten en bewegen zoals ons lichaam erop voorzien is. Een mooie lichaamshouding wordt bepaald door de botstand, niet door jouw wil. Als de voeten hun werk doen, kan het. We werken een dag lang rond de draagkracht van de voeten en de oprichting van de botten zodat jij in je oprichtingskracht kan komen. En wie weet wat die je nog allemaal aan voordelen zal brengen. Kom genieten en het ontdekken.

Kom in je eigen kracht te staan.

Wanneer?

zaterdag 05/3 van 10.00 u tot 15.00 u

zaterdag 23/4 van 10.00 u tot 15.00 u

donderdag 12/05 van 10.00 u tot 15.00 u

Prijs: 95 euro

max 5 personen

Er is voor iedereen drank, een tussendoortje en een tasje soep voorzien tijdens de middagpauze. Je lunch breng je zelf mee.

Een dag lang heerlijk genieten met voeten-aandacht.

Bomen vinden hun stabiliteit door hun wortels in de grond. Een boom draagt met zijn wortels een grote kruin die bespeeld wordt door de wind. Soms zelfs door heeeeel veel wind. En toch blijft de boom buigzaam overeind. Zijn veerkrachtige kruin wordt gedragen door zijn wortels. Hoe zit het met jouw wortels? Jouw voeten zijn jou bovengrondse wortels. Wat als jouw voeten het doen, als die zich verankeren met de grond, als ze hun steun- en draagkracht waarmaken. Dan kan jouw kruin, jouw hoofd met heel je belevingswereld, ook buigzaam stormwinden opvangen. Dan durf je je eigen plek innemen. Want mensen zijn als bomen. Met gezonde wortels blijf je overeind... ook als het stormt.

Deze cursus in beeld