Themadag: kennismaking met eutonie.

09-04-2022

Je hebt nog nooit van eutonie gehoord? 


Dan ben je niet allen. Ik hoor dit erg vaak en dat is jammer, want eutonie kan je zoveel meer levenskwaliteit bezorgen.

Eutonie is een manier van bewegen en je lichaam bewonen. Hoe meer jij het lichaam gebruikt zoals de 'maker' dat oorspronkelijk bedoeld heeft, hoe dichter jij bij de natuurlijke en oorspronkelijke bewegingsmanier komt, hoe makkelijker je lichaam beweegt en hoe soepeler je wordt. Je voorkomt allerlei pijn en problemen zoals rugpijn, nekpijn, pijn in de schouders, hernia, spanningshoofdpijn, ontstekingen, gewrichtpijn, ademhalingslast, je voorkomt hierdoor zelfs osteoporose, ... 

In deze kennismaking ontdek je hoe het lichaam gebouwd is en bedoeld is om te bewegen. Je toetst dit bij jezelf af tijdens het oefenen onder begeleiding.  Hoe je dat doet? Je leert, met specifieke aandacht, eenvoudige oefeningen om spanning af te bouwen en balans te brengen in de spierkettingen die ons lichaam bewegen. Je leert te bewegen vanuit je raakvlakken. Je leert heel makkelijk spanning los te laten. Dat zowel voor bewuste als voor ONbewuste spanning. Het is fijn werk en makkelijk te beoefenen. Wat je leert, kan je thuis gebruiken zodat jij je lichaam veel fijner kan bewonen. Je werkt in een kleine groep van max personen waardoor je persoonlijk, stap voor stap en gestructureerd begeleid wordt. Het is een fijn werktempo waardoor je deze dag als deugddoend en 'rust brengend' ervaart.Ben je nieuwgierig naar wat eutonie is, en wat het voor jou kan betekenen? Kom het ervaren op deze kennismakingsdag.

Je hoeft geen enkele voorkennis te hebben. Deze kennismaking is vooral praktijkgericht. We doen heel eenvoudige en deugddoende oefeningen die je heel wat comfort in je lichaam geven. Je eigen bewegings- en houdingspatronen die fout geprogrammeerd zijn door de jaren heen, worden herschreven zodat je terug kan aansluiten op het natuurlijke bewegingspatroon zoals het in oorsprong voor ons bedoeld is.

Al deze aandachtspunten en oefeningen neem je mee naar huis en daar kan je in de toekomst op terugvallen om meer kwaliteit in je leven te krijgen.

Max. 5 deelnemers. Prijs is 30 euro. Drank inbegrepen.

Je kan dit komen ervaren en hebt de keuze uit twee momenten.

Datum: zaterdag 09/04 - 10.00 u tot 12.00 u.